Zagreb Firefighter Stair Challenge

13.12.2022

U subotu 3. prosinca u Zagrebu, u poslovnoj zgradi WMD-a u Strojarskoj ulici, održana je deseta po redu humanitarna utrka vatrogasaca. Vatrogasci grada Zagreba organizirali su utrku stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, Udrugu Kolibrići. 

Ideja za ovu utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattlu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, kao i promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Na utrci je sudjelovalo preko 300 vatrogasaca iz šest država, a sastojala se od trčanja po unutarnjem stubištu od -4 do +26 katova (666 stepenica) glavne poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu. Cilj je bio u što kraćem vremenskom periodu popeti se na 26. kat zgrade dok pritom moraju biti obučeni u opremu za strukturne požare koja teži oko dvadesetak kilograma, u skladu sa strukom i važećim propisima.

Iz JVP Karlovac sudjelovali su Marijo Luketić, Dorijan Talajić, Kristijan Šušmak i Tomislav Kain i ostvarili izvanredne rezultate. 

Kristijan Šušmak - 10

Marijo Luketić - 12

Dorijan Talajić - 33

Tomislav Kain - 35

Videozapis

Fotogalerija