Holmatro Rescue Challenge 2022 - JVP Karlovac

23.06.2022

Ekipa profesionalnih vatrogasaca JVP Karlovac danas je u 10:30 sati sudjelovala na svjetskom natjecanju Holmatro Rescue Challenge 2022. u Hannoveru u Njemačkoj. Scenarij vježbe spašavanja iz prometne nesreće koju su dobili je bio izrazito kompliciran i težak zbog malog prostora automobila BMW cupea, ali s ponosom ističemo kako su imali jako dobar nastup prilikom kojeg su pokazali izuzetnu uvježbanost cijelog tima i u vremenu od 20 minuta uspjeli zbrinuti unesrećenu osobu iz automobila. 

U ekipi koja na ovom svjetskom vatrogasnom natjecanju predstavlja Hrvatsku su profesionalni vatrogasci Tin Butala, Ivan Brozović, Mateo Trop i Dorijan Talajić zajedno s pridruženim članom Darkom Cipurićem iz Hitne medicinske pomoći, a voditelj ekipe je zapovjednik IV. smjene u JVP Karlovac Marijo Luketić.

Na natjecanju sudjeluje 20 ekipa iz cijelog svijeta, sutra je posljednji dan natjecanja i očekuje se kako će sutra oko 17 sati biti objavljeni konačni rezultati, a mi se nadamo kako će naša ekipa biti pri samom svjetskom vrhu.

Cijeli nastup pogledajte ovdje

Natjecanje je organizirano u sklopu Interschutz sajma koji se održava od 20. do 25 lipnja, jednog od najvećih sajmova u svijetu gdje se predstavljaju oprema i ostale inovacije namijenjene ne samo vatrogascima, nego i ostalim žurnim službama kojeg će posjetiti i naša ekipa.

Fotogalerija