Čišćenje bez granica 2021.

09.06.2021

Agencija Promocija ronjenja u suradnji s partnerima organizirala je šestu po redu ekološku akciju "Čišćenje bez granica -VI. Međunarodnu dječju ronilačku eko patrolu" 5. i 6. lipnja. Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije sudjelovalo je u akciji čišćenja podmorja Savudrijeske vale, a već tradicionalno akciji su se pridružili i vatrogasci ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca ove godine u sastavu Ivan Brozović, Antonio Cvitak i Dario Čohan u pratnji zapovjednika vatrogasne postrojbe Miroslava Rade.

Ronioci Hrvatske i regije kao i EU-a okupili su se u inicijativi „Ronioci za Banovinu“ te su od prvog dana organizirali prikupljanje humanitarne pomoći za nastradale u potresu, pa se tako ove godine akciji čišćenja podmorja pridružilo više od 30 djece u dobi od 7 do 17 godina s područja Banovine koja su zajedno s roniocima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja čistila podmorje uz obalu u Kampu Veli Jože, Savudrija.

Osim ekološkog karaktera, eko patrola ima i edukativan učinak te su djeca, sudionici VI. Međunarodne dječje ronilačke eko patrole kroz edukativne programe učila o izgradnji boljeg odnosa prema moru i prirodi u budućnosti, a sve u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te povezivanja svih generacija i susjednih zemalja radi zaštite prirode i očuvanja ljepota Jadranskog mora.

Fotogalerija