Dan vatrogastva u JVP Karlovac

05.05.2021

U Vatrogasnom centru Karlovac povodom obilježavanja blagdana Svetog Florijana - zaštitnika vatrogastva, obilježavanja 150 godina karlovačkog vatrogastva kao i godine u kojoj Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca slavi svoj 50-ti rođendan organizirano je predstavljanje vatrogasne službe.

Povodom obilježavanja dana vatrogastva oglasila su se sva vatrogasna vozila zvučnim signalima u trajanju od jedne minute. Gradonačelnik Grada Karlovca osobno je došao čestitati vatrogascima njihov dan i zahvaliti im se za sve učinjeno u ime svih građana Grada Karlovca. Tim povodom Zapovjednik vatrogasne postrojbe postrojio je sve profesionalne vatrogasce i predao prijavak Gradonačelniku Grada Karlovca prilikom kojeg su vatrogasci Mateo Trop, Tomislav Hribljan i Bruno Golub svečano unaprijeđeni u vatrogasce voditelje vatrogasnih grupa, a zapovjednik smjene Roland Puljak promoviran u vatrogasnog časnika.

U sklopu dana otvorenih vrata izložena su bila sva vatrogasna vozila kao i veliki dio opreme, održane su vatrogasne pokazne vježbe kojima je bio prikazan postupak spašavanja unesrećenih osoba iz automobila, spašavanje osoba pomoću zračnog jastuka, gašenje požara u kuhinji, rad s motornom pilom. Za naše vjerne posjetitelje, djecu predškolskog uzrasta bio je postavljen dječji vatrogasni poligon za uvježbavanje, požarna kuća i žičara, a za njihovu animaciju zadužen je bio žabac Karlo, maskota karlovačkih vatrogasaca.

Gradonačelniku je bio predstavljen idejni projekt novog vatrogasnog centra kojeg su karlovački vatrogasci u ovih 150 godina postojanja itekako zaslužili.

Proslava se nastavlja bogatim programom kroz cijeli ovaj tjedan, a posebno zanimljivo će biti u subotu 8. svibnja s početkom u 9:00 sati kada će se sve prikazano ponoviti na Šetalištu dr. Franje Tuđmana.

Fotogalerija

Video