Donacija drona JVP Karlovac

16.04.2021

Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca preuzela je dron osvojen na četvrtom po redu natječaju DRONacija organiziranom od strane tvrtke Telemach Hrvatska.

Uoči samog preuzimanja donacije, profesionalni vatrogasci Ivan Čačković i Tin Butala prošli su općenitu virtualnu, a potom i terensku edukaciju u Karlovcu kako bi učinkovitije upravljali dronom u organizaciji tvrtke Telemach Hrvatska i u suradnji s njihovim partnerom "Geomatika Smolčak". Donirani dron će uvelike pomoći u obavljanju vatrogasne djelatnosti na području samog Grada Karlovca, Karlovačke županije, ali i cjelokupne Republike Hrvatske gdje se profesionalni vatrogasci JVP Karlovac redovito dislociraju čega smo osobito svjedoci u posljednje vrijeme prilikom razornih potresa koji su pogodili područje Banovine i grada Zagreba, ali i već onih uvriježenih dislokacija na priobalje tijekom požarne sezone. 

Primjena dronova u vatrogastvu je gotovo neograničena, može se koristiti u svim segmentima vatrogasnih aktivnosti i poboljšati njegovu kvalitetu, olakšati rad vatrogascima, sačuvati njihove živote koje svakodnevno izlažu kao i živote ugroženih na intervencijama, a najveća prednost novog drona je termovizijska kamera koja će uvelike pomoći prilikom uočavanja novih teško uočljivih žarišta otvorenih prostora. 

Još jednom se zahvaljujemo tvrtki Telemach Hrvatska što je prepoznala naše potrebe i donirala nam ovaj visokovrijedni dron, organizaciji edukacije za njegovo upravljanje kao i organizaciji cjelokupne primpopredaje.

Fotogalerija